Mladoboleslavský pivovar eMBe si připravil letní speciál

V Mladé Boleslavi došlo počátkem letošního roku k otevření vůbec prvního místního minipivovaru nazvaného po legendární tisícovce jako eMBe. Pod mladoboleslavským hradem v ulici Na Klenici tak ožily prostory původně barokní sladovny. Minipivovar se věnuje moderní gastronomii, která by se neobešla bez kvalitního piva.

Jaká piva nabízíte? Máte i nějaké speciály?

Jakub Dušek, sládek eMBe pivovar

„Máme vlastně základ čtyř druhů. Máme ten ležák, což je klasické pivo dvanáctka. Pak máme desítku Ale, což je svrchně kvašené pivo, je hodně světlé a dává se do něj americký chmel citra. To pivo pak voní po citrusech. Je to opravdu takové svěží, letní pivko. Pak máme pšeničnou jedenáctku. Tam je kombinace pšeničného sladu s normálním plus speciální kvasnice, které dodávají tomu pivu banánovou chuť a aroma. Pak máme IPU patnáctku, což je silné a hodně hořké pivo. Zase tam jde americký chmel, takže to pivo je voňavé po grepu až po pomerančích. Sezónně budeme vařit tmavou třináctku, což je pivo, které je hodně kávové a teď na léto chystáme svrchně kvašenou osmičku a bude v ní domácí pomerančový sirup.“

Jaký je favorit ve vašem pivovaru – nejlepší pivo, které holduje vašim chutím?

Luděk Novotný, manažer eMBe pivovar

„Všechna piva jsou úžasná. Jestli bych si ale mohl vybrat, tak by to byla naše vlajková loď ležák dvanáctku. Jsem nesmírně zvědav na náš pokus uvařit osmi stupňové pivo pro cyklisty a letní návštěvníky naší restaurace. Takže to je taková velká výzva a těším se na ni. Podle zkoušek, které proběhly při ochutnávce, vypadá to pivo velmi dobře.“

Mladoboleslavský pivovar nabízí i možnost prohlídek se sládkem Jakubem Duškem.

Jakub Dušek, sládek eMBe pivovar

„Vlastně to obnáší to, že se jdeme podívat do pivovaru. Já k tomu udělám výklad, jak se vaří pivo, plus si samozřejmě k tomu můžeme říct nějaké dotazy k tomu, co vlastně kohokoli zajímá, na všechno se dá odpovědět.“

Zeptám se vás na otázku ohledně eventů, jestli se zúčastníte nějakých pivních událostí v okolí nebo i mimo Mladou Boleslav.

Luděk Novotný, manažer eMBe pivovar

„Tady v Mladé Boleslavi jsme se už zúčastnili Na Karmeli eventu Restaurant day a teď se chystáme za čtrnáct dní na Náplavku do Prahy, kde je speciální akce pro malé pivovary, tak tam budeme prezentovat naši značku a do budoucna máme určitě chuť se zúčastnit co nejvíc takovýchto místních akcí.“

Co byste chtěli dokázat v horizontu dalších let?

Luděk Novotný, manažer eMBe pivovar

„Největším naším cílem je vytvořit si stálou klientelu, aby se k nám lidé vraceli a aby o nás předávali takové informace, které nám pomůžou získávat další klientelu.“

Mladoboleslavský pivovar eMBe nabízí ale mnohem víc. Příkladem je možnost skupinových akcí, kdy si s kamarády nebo kolegy můžete uvařit vlastní pivo. Až uzraje, tak ho pak můžete odnést domu nebo si ho třeba vypít v restauraci. Pivovar také plánuje pořádat tematické sousedské akce s doprovodným programem. Názorným příkladem je Zabijačka, Masopust, Chřestové slavnosti nebo Malý pivní festival spřátelených pivovarů.

 

Zdroj: Tývka.cz

 

Michal Kvapil

Jsem člověk, který si prošel bohatou praxí v oblasti žurnalistiky. Stáž jsem odstartoval na Novinkách.cz. Následně jsem přešel do mediální skupiny Lagardere, kde jsem pět let působil v Rádiu Zet / BBC na redaktorské a editorské pozici. Pracoval jsem i na pozici zprávaře. Následně jsem přešel pod projekt Youradio Talk, kde jsem měl i vlastní pořady - například Krypton pořad o kryptoměnách. Praxi jsem nabral i v regionální televizi První boleslavská, ve které jsem si prošel prací kameramana, střihače i redaktora. Souběžně s tím spolupracuji pro portál Mladaboleslav.cz a Boleslavský deník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *